Nejste přihlášen(a)
Doplnil jsem do dibi pár věcí, které se mi líbily nebo osvědčily v Nette\Database.
detectTypes, teď je
to výchozí chování)Poprosil bych o důkladné otestování, aby se mohla vydat stabilní verze a tato řada uzavřít. Už bych nechtěl přidávat žádné nové featury, jen řešit bugfixy.
vrácená data z databáze se vždy převádějí na odpovídající datové typy (dříve se to povolilo pomocí detectTypes, teď je to výchozí chování)
A nejde to vypnout? Protože v případě že dibi používám jako nižší vrstvu v orm; tak podobné konverze jsou zbytečná zátěž.
Mám docela problém se orientovat v desetinných číslech, takže finální verze nebude 1.5, ale 2.0. Alespoň bude zřejmé, že je kompatibilní s Nette 2.0 :-)
Číslo 2.0 se líp pamatuje :)
Zkusil jsem novou verzi nasadit na několik projektů co mi běží. Většinou to bylo bez problémů, ale přeci jen jsem narazil na několik zádrhelů.
Jeden projekt mi běží na PHP 5.2 a Nette 0.9.6. Tam řval RobotLoader na DibiNetteExtension.php kvůli jmenným prostorům. Nebylo by lepší vytvořit třídy DibiNetteXxxx aby se zachovala PHP 5.2 kompatibilita? Např:
if (class_exists('Nette\Config\CompilerExtension')) {
class_alias('Nette\Config\CompilerExtension', 'NetteDibiCompilerExtension');
} elseif (class_exists('CompilerExtension')) {
class NetteDibiCompilerExtension extends CompilerExtension {}
} else {
class NetteDibiCompilerExtension {}
}
// a následně
class DibiNetteExtension extends NetteDibiCompilerExtension
{
...
...
}
// A to samé pro IBarPanel
A pak jsem narazil na chybnou konverzi polí integerů v PostgreSQL. Popsal jsem tady
Editoval Milo (19. 1. 11:22)