Odkazy: dibi | API reference

Forum: [česky] [english]

dibi fórum

tiny ‘n’ smart
database layer

Nejste přihlášen(a)

#1 před 2 lety

ales.kafka
Člen

Feature request: Přidání do DibiConnection událost onConnect

Včera mě napadl jeden zajímavý Feature request, který by myslím využila spousta uživatelů dibi, jedná se o událost onConnect, která by se nastavovala společně s ostatními parametry pro připojení k databázi, a byla by zavolána tehdy, když se dibi skutečně k databázi připojí.

Většina totiž používá lazy connection a každý se snaží zredukovat počet dotazů co možná na minimum. Já předpokládám v mém novém systému z více než 50%, že se nebude přistupovat k databázi vůbec. Tak nastíním situaci, kdy by se podobná feature hodila.

Na své stránce mám několik bloků, které byl v rámci možností chtěl načítal co nejčastěji z databáze, ale na druhou stranu to nejsou tak důležité věci, aby se kvůli nim k databázi pokaždé přistupovalo, takže jsou logicky kešované. Nastává ale problém, jak je aktualizovat? Tímto by se v onConnect po připojení k databázi bloky invalidovaly a nahrály znovu.

Jiným případem může být načtení nějakého nastavení stránky, které není potřeba získat hned, ale logicky co nejčastěji, či nějaké rutiny, pro kterou je potřeba připojení k databázi.

Zápatí