tiny ‘n’ smart
database layer

Odkazy: dibi | API reference

Oznámení

Omlouváme se, provoz fóra byl ukončen

DibiFluent a jmena sloupecku

před 11 lety

Z0MBie
Člen | 19
+
0
-

Chtel bych se zeptat, jak u DibiFluent selectnu nazev sloupecku, pokud chci zaroven specifikovat i jmeno tabulky, ve ktere se sloupecek nachazi?
Pokud pouziju

dibi::select('p.datum')->select('p.nadpis') ...

tak mi jako vysledek vyleze

SELECT `p`.`datum` , `p`.`nadpis` ...

DiBi version 0.9 revize 134.

před 11 lety

David Grudl
Nette Core | 6790
+
0
-

Co přesně chceš vygenerovat? Napiš SQL příkaz

před 11 lety

Z0MBie
Člen | 19
+
0
-
SELECT p.datum,
p.nadpis,
p.autor,
p.acc_lvl,
p.desc,
p.id,
count(c.post_id) pocet_komentaru
from posts p
left join comments c
on p.id=c.post_id
group by p.id

před 11 lety

David Grudl
Nette Core | 6790
+
0
-

Nekomplikuj si život a nech to v tom SQL :-)

Ale vážně, dotaz jsem asi nepochopil, prostě klidně v započatém dibi::select('p.datum')... pokračuj, používáš to dobře.

před 11 lety

Z0MBie
Člen | 19
+
0
-

Mno. Zjišťuju, že to, co jsem považoval za bug, byla featura..
V životě jsem se nesetkal s označováním

`tabulka`.`sloupeček`

Takže jsem myslel, že chyba je v tomhle. Ve skutečnosti ji mám ještě někde jinde (za což už DiBi nemůže).
Promiň za poplašnej hoax a přijmi moje díky za bleskové reakce a za tu úžasnou věc, jakou DiBi je :-). To DibiFloat je bezvadná věc :)

před 11 lety

David Grudl
Nette Core | 6790
+
0
-

Jo takhle! Už chápu. Ono by se dalo spolehlivě delimitovat i pouhým `tabulka`.sloupeček, alespoň v MySQL, ale `tabulka`.`sloupeček` se snadněji implementovalo.