tiny ‘n’ smart
database layer

Odkazy: dibi | API reference

Oznámení

Omlouváme se, provoz fóra byl ukončen

Ako escape-ovať %

před 10 lety

Marcel
Člen | 6
+
0
-

Zdravim,
dá sa nejakým spôsobom escape-ovať v query znak %, aby mi nekolidoval s niektorým z modifikátorov a zároveň niesol hodnotu sám seba. Napr:

<?php
...
    $dbConn->query("select '%%i'"); //akokolvek je tento priklad nezmyselny, chcem aby vysledok select-u bol %%i
...
?>

vdaka

před 10 lety

David Grudl
Nette Core | 6790
+
0
-

Escapovat není třeba, ukázka bude fungovat dle očekávání.

před 10 lety

Marcel
Člen | 6
+
0
-

aha, jasne
pôvodne som myslel, že či nebude problém s format stringami v postgrese, ale akurát som zistil, že % v reťazci ‚%%i‘ sa správa ako ma.

priklad

<?php
$dbConn->test("select '%%i', %i from table", 1); //vysledok select '%%i', 1 from table
?>

dik