tiny ‘n’ smart
database layer

Odkazy: dibi | API reference

Oznámení

Omlouváme se, provoz fóra byl ukončen

chyba 500 při importu 4400 položek

před 5 lety

mlynas
Člen | 6
+
0
-

Zdravím,
mám takový problém, když se snažím pomocí tohoto kodu :

dibi::activate('db');
dibi::query("DROP TABLE eimport_test;");
dibi::loadFile("import.sql");

což vlastně odstraní původní tabulku a pomocí příkazu v importu znovu vytvoří,
tak mi to asi cca po 4minutách vyskočí error 500 – internal server error.
v souboru import.sql je asi 4400 příkazů typu INSERT INTO.

Nevíte někdo, jak by se to dalo buď urychlit, nebo něco?

Díky všem.

před 5 lety

Milo
Nette Core | 1066
+
0
-

V logu PHP něco je? Tipuji, že to spadne na nedostatku paměti. Máš vypnutý dibi profiler? Také můžeš zkusit navýšit memory_limit.

před 5 lety

mlynas
Člen | 6
+
0
-

a kde se to navyšuje? :) a navíc myslím, že to kolabuje na čase, ale to si nejsem jistý

před 5 lety

Milo
Nette Core | 1066
+
0
-

V php.ini. Ale jestli Ti to padá na čase, tak set_time_limit(0).

před 5 lety

mlynas
Člen | 6
+
0
-

set_time_limit(0) – vložit do souboru se scriptem?

//edit
nepomohlo to, prostě chyba 500 a konec

Editoval mlynas (23. 9. 2013 20:29)

před 5 lety

Milo
Nette Core | 1066
+
0
-

Proč vždy zkusíš anebo odpovíš jen na polovinu věcí, o kterých jsem psal?

před 5 lety

mlynas
Člen | 6
+
0
-

Ja nevim kde najdu php.Ini a zkousim snad vsechno… fakt nwm proc mi to dela ale vim, ze tady nez se k tomu dostanem, tak to bude strasna doba

před 5 lety

Milo
Nette Core | 1066
+
0
-

Také jsem psal, jestli je něco v logu PHP, a o dibi profileru.

před 5 lety

mlynas
Člen | 6
+
0
-

Nevim co je dibi profiler, a nevim kde najdu php log.

před 5 lety

Milo
Nette Core | 1066
+
0
-

Dibi profiler sleduje dotazy a počítá, kolik který trvá a podobně. Pokud ho neznáš, tak ho asi nepoužíváš. Zapíná se v konfiguraci jako profiler => TRUE.

O PHP logování si přečti třeba v manuálu PHP.